Waarom schrijf ik deze blog?

Waarom schrijf ik deze blog en wie ben ik ?
Tijdens mijn leven kom ik altijd dingen tegen waarvan ik me afvraag waarom ze zo zijn. Waarom is de wereld zoals die is? Waarom kunnen we niet tegen ons verlies? Waarom willen we (geen) kinderen. Wat is leven? Wat is het genetische verschil tussen mij en een aboriginal? Of zijn we van nature monogaam?

Als je dan steeds door blijft vragen kom je vaak bij de evolutiebiologie terecht. Daarom heb ik ook evolutiebiologie aan de UvA gestudeerd. Toch krijg je tijdens een studie niet alle antwoorden op je vragen. Daarom schrijf ik deze blog. Zodra een nieuwe vraag in me opkomt of ik kom iets bijzonders tegen, dan lees ik wetenschappelijke artikelen over het onderwerp en schrijf ik hierover. Tijdens de cursus wetenschapsjournalisitiek en mijn stage als wetenschapsjournalist bij het tijdschrift New Scientist heb ik geleerd om te schrijven over wetenschap.

Mijn grootste interesses zijn reizen en wetenschap. Wat ze gemeen hebben is dat ze beide een vorm van ontdekken kennen. In de wetenschap worden continue nieuwe ontdekkingen gedaan en bij reizen kom je in gebieden die nieuw voor je zijn waardoor het persoonlijke ontdekkingen zijn.

Deze blog is voor mij een logboek waarin ik mijn ontdekkingen beschrijf.  Ik hoop dat jullie het net zo interessant vinden als ik. Daarnaast geef ik tips over boeken die je kunt lezen als je meer wilt weten over het onderwerp. Tijdens het lezen van mijn blogs zul je vast meer over me te weten komen.

Veel leesplezier.

Groetjes Guusje Hoek